Praxis Kluscontainer
Spelregels Praxis-kluscontainer

Spelregels Praxis-kluscontainer

Spelregels Praxis-kluscontainer.nl

Spelregels Praxis-kluscontainer

Bij Praxis-kluscontainer staat de service hoog in het vaandel en wij willen je met duidelijke spelregels attent maken wat je van ons kan verwachten en wat wij van jou verwachten.
Met deze spelregels kunnen we een goede samenwerking aangaan.

Vaste all-in tarieven

Bij Praxis-kluscontainer.nl hanteren wij vaste all-in prijzen voor onze containers en komen er geen kosten achteraf. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent. Onze kluscontainers bestaan uit de volgende categorieën:  Bouwafval, huisraad, puinhoutgroenafvalgrond en dakafval.

De tarieven van onze kluscontainers zijn inclusief:

21% BTW
Plaatsen en ophalen van uw container.
Verwerking van de opgegeven afvalstroom .
8 weken huur.
Milieutoeslag
Bij een wijziging van afvalstroom zal de prijs wijzigen naar de prijs van de nieuwe afvalstroom.

* Onze tarieven zijn zoals aangegeven inclusief alle kosten, een uitzondering op de regel zijn onverwachte wijzigingen vanuit de overheid. Bij deze wijzigingen zijn wij helaas genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

Container langer huren

De standaard huurperiode van onze kluscontainer is 8 weken, mocht je de container langer willen huren is dat natuurlijk geen enkel probleem. Let op! Alleen na een opdracht van jou, halen wij de gehuurde container op. Zonder opdracht zal de container blijven staan. Na de huurvrije periode van 8 weken zal er huur worden berekend voor de container.
De huur van de container zal bedragen:

 • 3 m3 t/m 10 m3 container € 15,- euro per week.

 • 15 m3 t /m 40 m3 container € 25,- euro per week.

Bij een magazijn- of opslagcontainer zijn er andere tarieven en is er geen huurvrije periode.

Heb je een opslagcontainer? In dit geval zullen wij de container pas ophalen na jouw akkoord. Wij zullen een container dus nooit automatisch ophalen mits op voorhand besproken.

Levering van je container
Wij vragen je om een voorkeur voor de ochtend of middag om de container te leveren. Wij zullen hier rekening mee houden met het plannen van de containers en opmaken van onze route. Echter kan de tijd van levering afwijken van je voorkeur.

Wanneer je de container vroeg bij je wil hebben om aan de slag te gaan, adviseren wij je om de kluscontainer de dag ervoor te laten plaatsen. De voorkeur die je kunt aangeven bij de bestelling van de container betreft dan ook echt een voorkeur en geen garantie.
Bij het plaatsen van de container hoef je niet aanwezig te zijn (tenzij je hebt gekozen voor een contante of pin betaling). Je dient wel voldoende ruimte vrij te houden voor de container en de vrachtwagen die de container zal plaatsen. Ook dien je telefonisch bereikbaar te zijn zodat onze chauffeur contact met je op kan nemen.

Bij een contante betaling of betaling per pin dien je WEL bij levering van de container aanwezig te zijn. Daarnaast dien je gepast te betalen aan de chauffeur daar de chauffeur geen wisselgeld bij zich heeft.
Als je telefonisch niet bereikbaar bent en er ook geen markeringen zijn voor de container, zal de chauffeur de container op eigen inzicht plaatsen.
Praxis-kluscontainer is niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan door het plaatsen of ophalen van je kluscontainer.
Je bent als huurder verantwoordelijk voor de afvalcontainer in tijden dat deze bij je staat. Schade zoals bijvoorbeeld brandschade zullen dan ook op jou als huurder verhaald worden.

Wat mag er niet afgevoerd worden in mijn bestelde container:

Voor een duidelijk overzicht wat er wel en niet in jou container afgevoerd mag worden kunt u hieronder op jou bestelde afvalstroom klikken. Je wordt doorverwezen naar de productpagina en hierop is alle informatie te vinden.

Puin
Sloophout
Grond
Groenafval
Bouwafval
Grofvuil
Dakafval

In al onze containers is het niet toegestaan om het volgende af te voeren:

 • Asfalt

 • Koelkast, vriezers, Airco’s,  TV en Beeldschermen (ivm chemische gassen)

 • Giftige en of radioactieve afvalstoffen

 • Zelf of licht ontvlambare materialen

 • Ziekenhuis en of slachtafval, overleden dieren

 • Afgesloten vaten, flessen en/of vloeistoffen waarvan de inhoud niet direct te controleren is

 • Banden van auto’s, tractors en overige machines of voertuigen

 • Technisch rubber van machines (o.a. transportbanden)

 • Asbesthoudend en/of asbest gelijkend materiaal

 • Matrassen

 • Geïmpregneerd hout

 • Niet meer dan 15% Gips

 • Niet meer dan 15% isolatiemateriaal

 • Niet meer dan 15% vloerbedekking en tapijt

 • Verbrand afval

Helaas is de lijst met afvalstromen onuitputtelijk en is het onmogelijk alle voorkomende afvalsoorten en afvalstromen te noteren. Bij twijfels over een bepaalde afvalstroom adviseren wij contact met ons op te nemen.
*Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen

Beladen van je container

Het beladen van je container dient aan een aantal spelregels te voldoen, indien dit het geval is kan de chauffeur de container weer veilig meenemen.

De 3 m3, 4 m3, 6 m3, 10 m3 containers mogen maximaal 15-20 cm boven de rand beladen worden
De 15 m3, 20 m3, 30 m3 en 40 m3 containers mogen tot de rand beladen worden en dus niet hoger ivm de transportveiligheid.
Het afval in de container mag niet uitsteken of schuivende delen bevatten.
Containers dienen los beladen te worden en dus niet doormiddel van bijvoorbeeld een kraan. Ook het machinaal aanstampen van de containers is niet toegestaan, gebeurt dit wel bestaat de kans dat de container te zwaar beladen zal worden. Het risico hiervan is dat er schade kan ontstaan aan het straatwerk of dat de container helemaal niet opgehaald kan worden.
Voor te hoog beladen containers, die wel transport veilig zijn worden de volgende kosten in rekening gebracht:

Bij 10m3 containers voor Puin is het niet de bedoeling dat de stenen worden gestapeld.
Dit omdat er dan een behoorlijk gewicht in de container komt en de container niet meer kan worden getild.

Bouwafval / Sloopafval / Grofvuil € 55,- per kuub.
Schoon Puin / Zuiver Hout / Groen en Snoeiafval € 35,- per kuub.
Grond € 45,- per kuub.

Wijziging van belading

Als je na het bestellen van een kluscontainer een wijziging zal krijgen in je afvalstroom dien je dit voor het afhalen van je container bij ons gemeld te hebben.

Bij een wijziging van de afvalstroom in je kluscontainer vragen wij je de volgende stappen te volgen:

Meld de wijziging van afvalstroom bij ons per mail.
Wij stellen een aanvullende factuur op aan de hand van deze wijziging.
Na betaling van de factuur zullen wij de container ophalen of wisselen.
*Geef je geen wijziging vooraf door aan ons dan:

Kan de container blijven staan
– Chauffeur vertrekt wegens onverrichte zaken.
Er zal een factuur gestuurd worden voor de volgende kosten:
Misrit € 125,-
Wijziging afvalstroom € ….. (verschil conform website tarieven)
*LET OP: Bij een wijziging naar Dakleer-bitumen kunnen er extra kosten berekend worden omdat deze afvalstroom vaak op transport en tonnage berekend zal worden.

Als wij de betaling van de aanvullende factuur hebben ontvangen, zullen we de container ophalen of wisselen. 

Spelregels Vergunning voor je container

90% van onze klanten heeft geen vergunning nodig voor het plaatsen van een container. Vaak heb je wel een vergunning nodig wanneer je in een betaald parkeer-of vergunninghouders gebied zit. Wanneer je twijfelt kun je 1 van onze medewerkers bellen op het nummer: +31 85 048 5425, zij kunnen je in 99 van de 100 gevallen exact vertellen of je wel of geen vergunning nodig hebt.
Praxis-kluscontainer kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet tot beschikking hebben van een vergunning. Alle gemeentelijke of precario kosten zullen daarom ook 1 op 1 aan je worden doorberekend.

Container huren door héél Nederland

Voor elke afvalsoort een container

Stel: je gaat je huis verbouwen, een andere vloer leggen of er komt een nieuwe badkamer. Dan is het huren van een container een hele slimme keus. Zodra je weet hoe groot je container moet zijn, is het ook heel verstandig te onderzoeken voor welke afvalsoort je er een nodig hebt. Zo voorkom je onnodige kosten, want het is allemaal al duur genoeg. Op de website kun je gemakkelijk zien wat er wel en niet in de containers mag. Ook kun je gebruik maken van onze handige keuzehulp. En mocht je dan toch nog twijfelen: ons deskundige team zit elke werkdag vanaf 8.00 uur klaar!

Voor elke afvalstroom een container

Opslagcontainers bij Praxis-kluscontainer.nl!

Voorjaar betekent opruimen! Dus het kan zomaar zo zijn dat je thuis of binnen je bedrijf bezig bent met ‘de grote schoonmaak’. Of misschien zit je wel midden in een verhuizing? Denk dan eens aan het huren van een opslagcontainer. Ze zijn er in 2 maten (10 en 20 ft) en speciaal gemaakt om je -tijdelijk- van aanvullende opslagruimte te voorzien. En dat lekker dichtbij op eigen terrein. Onze schone, wind- én waterdichte containers worden geleverd met een veiligheidsslot zodat al je waardevolle spullen veilig opgeborgen zijn. Kun jij met een gerust hart verder.

Bekijk ons aanbod
3m3 afvalcontainer huren

Levering in heel Nederland

Bij Praxis-kluscontainer beperken we ons niet tot het leveren in één of enkele regio’s. Bij ons kun je in heel Nederland een container huren. En: vandaag besteld, is vaak de volgende dag al op de stoep! Of het nu om het renoveren van je slaapkamer, het aanleggen van de voortuin of het slopen van een zolder gaat; tot 8 weken kun je (of langer mocht dat nodig zijn), variërend in grootte van 3 m3 tot 40 m3, een container huren. Er zit altijd wel een formaat bij die perfect past bij jouw klus. Check snel welke containers er beschikbaar zijn in je woonplaats en laat het klussen maar beginnen!

Kijk hier voor jouw regio