Praxis Kluscontainer
Waar mag je allemaal een container plaatsen

Waar mag je allemaal een container plaatsen

Tijdens een verbouwing of kluswerkzaamheden is het handig om een afvalcontainer bij de deur te hebben. Door een container te huren bij Praxis-kluscontainer.nl bespaar je jezelf het heen en weer rijden naar de milieustraat. Echter, je vraagt je misschien af of je zomaar overal een container mag plaatsen of dat je daarvoor een speciale vergunning nodig hebt. In deze blog gaan we dieper in op de regelgeving rondom het plaatsen van een container.

Advies van onze expert

Heb jij een mooie plek op de openbare weg gevonden om je container te plaatsen? Reserveer deze plek dan door de plek af te zetten met afzetlint, of door objecten op de plek te plaatsen. Zo weet je zeker dat wanneer de vrachtwagen komt om de container te plaatsen, dat je gebruik kunt maken van de gewenste locatie. Check van te voren ook even of het geen plek is waar buurtgenoten gebruik van maken om bijvoorbeeld hun auto te parkeren. Als dit wel het geval is kun je je buren van te voren informeren om zo mogelijke frustraties te voorkomen.

Richard van Rijnsbergen – expert containerverhuur

Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een container?

In verreweg de meeste gevallen is het niet nodig om een vergunning aan te vragen wanneer je een afvalcontainer huurt via Praxis-kluscontainer.nl. Onze klanten ervaren doorgaans geen problemen wanneer ze een container voor enkele dagen of weken buiten hun eigen terrein plaatsen. Het is echter belangrijk om te weten dat de regelgeving per gemeente kan verschillen. In sommige gebieden, zoals de binnenring van Amsterdam, is het verplicht om vooraf een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Daarom is het een goed idee om altijd eerst contact op te nemen met de betreffende gemeente, zodat je zeker weet of je een vergunning nodig hebt of niet.

Container plaatsen op je eigen terrein

Als je genoeg ruimte hebt op je eigen terrein voor het plaatsen van een container, dan is het waarschijnlijk niet nodig om een vergunning aan te vragen. Het is tenslotte jouw eigen terrein. Maar let op, zorg er wel voor dat er genoeg ruimte op je eigen terrein is voor het plaatsen van de container. Je hebt niet alleen genoeg ruimte nodig voor de container zelf, maar ook voor de vrachtwagen die manoeuvreerruimte nodig heeft. Houd er ook rekening mee dat de container erg zwaar kan zijn en dat de ondergrond stevig genoeg moet zijn voor de container. Als dit niet het geval is kan er schade ontstaan aan bijvoorbeeld je oprit, dat zou natuurlijk zonde zijn. Mocht je twijfelen of je eigen terrein voldoet om een container te plaatsen, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan je graag in alle rust te woord om al je vragen te beantwoorden en mee te denken over het plaatsen van de container.

Expertise

Alle informatie op deze pagina is geschreven door Wesley. Met meer dan 14 jaar aan ervaring in de containerverhuurbranche heeft Wesley de nodige kennis en ervaring in huis om jou te voorzien van gedegen advies. De informatie is vervolgens gecontroleerd door Richard van Rijnsbergen. Al ruim 16 jaar houdt Richard zich bezig met het verhuren van containers, wat hem tot een zeer ervaren expert heeft gemaakt op dit vlak.

Laatste update: 10-01-2024

Container huren door héél Nederland

Voor elke afvalsoort een container

Stel: je gaat je huis verbouwen, een andere vloer leggen of er komt een nieuwe badkamer. Dan is het huren van een container een hele slimme keus. Zodra je weet hoe groot je container moet zijn, is het ook heel verstandig te onderzoeken voor welke afvalsoort je er een nodig hebt. Zo voorkom je onnodige kosten, want het is allemaal al duur genoeg. Op de website kun je gemakkelijk zien wat er wel en niet in de containers mag. Ook kun je gebruik maken van onze handige keuzehulp. En mocht je dan toch nog twijfelen: ons deskundige team zit elke werkdag vanaf 8.00 uur klaar!

Voor elke afvalstroom een container

Opslagcontainers bij Praxis-kluscontainer.nl!

Voorjaar betekent opruimen! Dus het kan zomaar zo zijn dat je thuis of binnen je bedrijf bezig bent met ‘de grote schoonmaak’. Of misschien zit je wel midden in een verhuizing? Denk dan eens aan het huren van een opslagcontainer. Ze zijn er in 2 maten (10 en 20 ft) en speciaal gemaakt om je -tijdelijk- van aanvullende opslagruimte te voorzien. En dat lekker dichtbij op eigen terrein. Onze schone, wind- én waterdichte containers worden geleverd met een veiligheidsslot zodat al je waardevolle spullen veilig opgeborgen zijn. Kun jij met een gerust hart verder.

Bekijk ons aanbod
3m3 afvalcontainer huren

Levering in heel Nederland

Bij Praxis-kluscontainer beperken we ons niet tot het leveren in één of enkele regio’s. Bij ons kun je in heel Nederland een container huren. En: vandaag besteld, is vaak de volgende dag al op de stoep! Of het nu om het renoveren van je slaapkamer, het aanleggen van de voortuin of het slopen van een zolder gaat; tot 8 weken kun je (of langer mocht dat nodig zijn), variërend in grootte van 3 m3 tot 40 m3, een container huren. Er zit altijd wel een formaat bij die perfect past bij jouw klus. Check snel welke containers er beschikbaar zijn in je woonplaats en laat het klussen maar beginnen!

Kijk hier voor jouw regio