Praxis Kluscontainer
Hoe kan ik het beste mijn grofvuil container vullen

Hoe kan ik het beste mijn grofvuil container vullen?

Als je een grofvuil container van Praxis-kluscontainer.nl vult met afval, is het belangrijk dat je deze niet te vol maakt. Voor onze 3m³ containers4m³ containers6m³ containers10m³ containers geldt dat ze maximaal 20 centimeter boven de rand gevuld mogen worden. Voor de grotere formaten mag het afval zelfs niet boven de rand uitkomen. Maar hoe zorg je nu dat je de container optimaal vult? In dit artikel geven we je enkele handige tips om dit te realiseren.

Advies van onze expert

Om goed de ruimte van de container te kunnen benutten is het van belang dat je efficiënt stapelt. Maar, hoeveel ruimte ben je nou eigenlijk in totaal nodig? Maak gebruik van onze handige keuzehulp om te bepalen welk formaat container je moet huren. In onze keuzehulp word je niet alleen geholpen met het formaat van de container, maar ook met het type container. We hebben namelijk per afvalsoort een specifieke container, welke dit zijn vind je in het lijstje hieronder.

Zoals je ziet zijn er veel containers waaruit je kunt kiezen, onze keuzehulp loodst je eenvoudig en snel door het hele proces, zodat jij de perfecte container voor jouw klus hebt.

Haal je meubels zo veel mogelijk uit elkaar

Wanneer je je meubels direct in de container plaatst, nemen ze een hoop ruimte in beslag. Het is daarom verstandig om je meubels eerst te demonteren voordat je ze weggooit. Haal de poten van de stoelen af en demonteer tafels en kasten. Op deze manier kun je de platte onderdelen efficiënt op elkaar stapelen in de container, wat aanzienlijk meer ruimte bespaart. Dit is niet alleen handiger bij het vullen van de container, maar het maakt het ook gemakkelijker om meer afval kwijt te kunnen.

Stapel laminaat zoveel mogelijk op elkaar

Als je van plan bent om laminaat weg te gooien, kan het je aangeraden worden om dezelfde tactiek toe te passen als bij het weggooien van gedemonteerde meubelen. Oftewel, probeer het laminaat zo netjes mogelijk op elkaar te stapelen. Dit zorgt ervoor dat je optimaal gebruikmaakt van de beschikbare ruimte in de container. Door het laminaat en andere platte materialen zorgvuldig en efficiënt te stapelen, voorkom je dat er onnodige lege ruimtes ontstaan en kun je meer afval kwijt.

Rol tapijt strak op

Wanneer je vloerbedekking zoals tapijt gaat weggooien, bedenk dan dat deze materialen vaak stug zijn en veel ruimte innemen. Het is daarom een goed idee om de stukken tapijt zo strak mogelijk op te rollen. Dit zorgt ervoor dat ze minder plaats innemen in de container. Om ervoor te zorgen dat de opgerolde tapijten strak opgerold blijven, kun je ze vastbinden met iets stevigs, zoals duct tape, voordat je ze in de container gooit. Door dit te doen zorg je er niet alleen voor dat de container efficiënter gevuld wordt, het tapijt is ook nog eens gemakkelijker te verplaatsen.

Expertise

Alle informatie op deze pagina is geschreven door Wesley. Met meer dan 14 jaar aan ervaring in de containerverhuurbranche heeft Wesley de nodige kennis en ervaring in huis om jou te voorzien van gedegen advies. De informatie is vervolgens gecontroleerd door Richard van Rijnsbergen. Al ruim 16 jaar houdt Richard zich bezig met het verhuren van containers, wat hem tot een zeer ervaren expert heeft gemaakt op dit vlak.

Laatste update: 26-02-2024

Container huren door héél Nederland

Voor elke afvalsoort een container

Stel: je gaat je huis verbouwen, een andere vloer leggen of er komt een nieuwe badkamer. Dan is het huren van een container een hele slimme keus. Zodra je weet hoe groot je container moet zijn, is het ook heel verstandig te onderzoeken voor welke afvalsoort je er een nodig hebt. Zo voorkom je onnodige kosten, want het is allemaal al duur genoeg. Op de website kun je gemakkelijk zien wat er wel en niet in de containers mag. Ook kun je gebruik maken van onze handige keuzehulp. En mocht je dan toch nog twijfelen: ons deskundige team zit elke werkdag vanaf 8.00 uur klaar!

Voor elke afvalstroom een container

Opslagcontainers bij Praxis-kluscontainer.nl!

Voorjaar betekent opruimen! Dus het kan zomaar zo zijn dat je thuis of binnen je bedrijf bezig bent met ‘de grote schoonmaak’. Of misschien zit je wel midden in een verhuizing? Denk dan eens aan het huren van een opslagcontainer. Ze zijn er in 2 maten (10 en 20 ft) en speciaal gemaakt om je -tijdelijk- van aanvullende opslagruimte te voorzien. En dat lekker dichtbij op eigen terrein. Onze schone, wind- én waterdichte containers worden geleverd met een veiligheidsslot zodat al je waardevolle spullen veilig opgeborgen zijn. Kun jij met een gerust hart verder.

Bekijk ons aanbod
3m3 afvalcontainer huren

Levering in heel Nederland

Bij Praxis-kluscontainer beperken we ons niet tot het leveren in één of enkele regio’s. Bij ons kun je in heel Nederland een container huren. En: vandaag besteld, is vaak de volgende dag al op de stoep! Of het nu om het renoveren van je slaapkamer, het aanleggen van de voortuin of het slopen van een zolder gaat; tot 8 weken kun je (of langer mocht dat nodig zijn), variërend in grootte van 3 m3 tot 40 m3, een container huren. Er zit altijd wel een formaat bij die perfect past bij jouw klus. Check snel welke containers er beschikbaar zijn in je woonplaats en laat het klussen maar beginnen!

Kijk hier voor jouw regio