Praxis Kluscontainer
Hoe kun je jouw afvalcontainer zo effiecent mogelijk vullen

Hoe kun je jouw afvalcontainer zo efficient mogelijk vullen?

Ga je binnenkort verbouwen, klussen of een grondige schoonmaak houden? Dan is het handig om een container te huren voor het afval dat er vrijkomt. Als je er vandaag eentje besteld kan de container vaak vandaag nog geplaatst worden. Je kunt dan direct beginnen met je klus of schoonmaak! Vaak gebeurt het dat er tijdens het klussen of schoonmaken meer afval vrijkomt dan waar je op gerekend had. De grote container die je gehuurd hebt ziet er dan ineens een stukje kleiner uit. Maar, geen zorgen. Door jouw afvalcontainer op een efficiënte manier te vullen kun je er vaak meer in kwijt dan je denkt. Om jou te helpen je afvalcontainer efficiënt te vullen hebben wij deze gids opgesteld waarbij we per afvalcontainer handige tips geven.

Advies van onze expert

Je kent het wel: je hebt afval en je wilt er zo snel mogelijk vanaf. In alle enthousiasme gooi je snel al het afval in de container, maar op den duur kom je erachter dat je ruimte tekort komt. Het is een vervelende klus om de container weer leeg te halen en de container opnieuw te ordenen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over hoe je het gaat aanpakken. Om je hierbij te helpen krijg je van onze expert Richard specifieke tips per afvalsoort en wat algemene tips om zo goed voorbereid aan het werk te gaan.

Algemene tips voor het vullen van je afvalcontainer

 • Plaats zware objecten onder in de container: door zware objecten onder in de container te plaatsen kun je later de container gemakkelijker herordenen, mocht dit toch nodig zijn.

 • Denk goed na voordat je iets plaatst: breng van tevoren in kaart welk afval je allemaal gaat plaatsen in de container. Denk vervolgens rustig na over een strategie, wat gaat er eerst in en op welke manier plaats je het in de container. Gebruik je ruimtelijk inzicht en denk goed vooruit, je zult zien dat je de container zo efficiënt kunt vullen.

Richard van Rijnsbergen – expert containerverhuur

Het vullen van een bouwafval container

Of je nu van plan bent om de keuken op te knappen, je badkamer te renoveren of een muur te slopen, er komt doorgaans veel bouwafval bij vrij. Het is dan handig om een bouwafval container bij de deur te hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze container optimaal vult? Het vullen van een afvalcontainer voor bouw- en sloopafval kan verrassend eenvoudig zijn!

 • Begin met hout(A- en B-hout) niet rechtop in de container te plaatsen, want dat verspilt kostbare ruimte. Leg het in plaats daarvan altijd plat op de bodem, zodat je het in de breedte kunt stapelen en de ruimte optimaal benut.
  en andere handige tip is om kartonnen dozen niet zomaar in de container te gooien. Maak ze altijd plat voordat je ze weggooit. Hierdoor voorkom je dat de container wordt gevuld met ‘lucht’ en bespaar je zonder veel moeite aanzienlijk veel ruimte.

Het vullen van een houtafval container

Het recyclen van hout is een milieuvriendelijke keuze, mits hout op een juiste manier wordt ingezameld. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een houtafval container te huren. In deze container kun je zowel onbehandeld hout (A-hout) als behandeld hout (B-hout) plaatsen. Geïmpregneerd hout, ook wel bekend als C-hout, is niet toegestaan vanwege de schadelijke stoffen die vrijkomen bij de verwerking ervan. Hier zijn enkele handige tips om je houtafval container zo efficiënt mogelijk te vullen.

 • Zorg ervoor dat hout, laminaat en parket niet rechtop in de container worden geplaatst, aangezien dit veel ruimte inneemt en mogelijk uitsteekt. Het is beter om deze materialen altijd op de bodem van de container te leggen, zodat ze horizontaal gestapeld kunnen worden en zo min mogelijk ruimte in beslag nemen.

 • Heb je houten meubels, kratten of kisten die niet klein te maken zijn? Vul deze dan met houtafval voordat je ze in de container plaatst. Op deze manier maak je maximaal gebruik van de ruimte.

het vullen van een groenafval container

Het vullen van een groenafval container

Ga jij je tuin voorbereiden op de zomer of de winter of ga je de tuin gewoon flink aanpakken, de kans is groot dat je veel groenafval wil opruimen. Groen- en tuinafval omvat allerlei natuurlijke materialen die bijvoorbeeld afkomstig zijn van planten, bomen of struiken. Denk hierbij aan: bladeren, gras, snoeiafval, takken of struiken. Maar hoe kun je je groenafval container het beste vullen? Gebruik hiervoor de onderstaande tips.

 • Een handige tip om de groenafval container goed te vullen, is door grote takken in kleinere stukken te zagen. Als takken te groot zijn, passen ze niet goed en nemen ze onnodig veel ruimte in.

 • Daarnaast kun je zacht tuinafval, zoals bladeren of klein snoeiafval, verkleinen door het te versnipperen of samen te persen. Dit zorgt voor minder lege ruimte en een meer efficiënte vulling van je groenafval container.

Het vullen van een grofvuil container

Ga je binnenkort verhuizen, je woning flink opruimen of verbouwen? Dit is vaak het moment dat mensen bijvoorbeeld oude meubels weggooien. Een grofvuil container bij de deur is op zo’n moment geen overbodige luxe! Hieronder hebben wij enkele tips voor je hoe je zo’n grofvuil container efficiënt kunt vullen.

 • Heb je oude tapijten of vloerkleden die je wilt weggooien? Rol deze zo strak mogelijk op. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt er ook voor dat het kleed niet uitrolt in de container. Vergeet niet het opgerolde kleed vast te maken!

 • Zorg dat je hout platlegt op de bodem van de container. Door hout niet rechtop te zetten, maar plat en in de breedte te stapelen, bespaar je veel ruimte.

 • Meubels kunnen veel ruimte innemen als ze niet uit elkaar gehaald worden. Het is beter om meubels uit elkaar te halen voordat je ze in de container doet. Dit voorkomt dat je kostbare ruimte vult met lucht. Als het niet mogelijk is een meubelstuk te demonteren, probeer het dan te vullen met ander afval om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de ruimte.

Het vullen van een dakafval container

Ga je binnenkort kluswerkzaamheden uitvoeren aan je dak en komt hierbij dakafval vrij? Dan valt het je aan te raden om een dakafval container te huren waar je het vrijkomende afval gemakkelijk in kwijt kunt. Maar, hoe vul je nu zo’n dakafval container op een efficiënte manier? Gebruik hiervoor de onderstaande handige tips!

 • Door verschillende soorten dakafval, zoals dakpannen, isolatiematerialen, en hout, apart te houden tijdens de klus, wordt het makkelijker om de container efficiënt te vullen. Zo kun je zware materialen zoals dakpannen onderin leggen en lichtere materialen, zoals isolatiematerialen, bovenop plaatsen.

 • Grote stukken dakafval, zoals oude dakplaten of houten balken, kunnen veel ruimte in beslag nemen. Door ze in kleinere stukken te breken of te zagen, passen ze beter in de container en kun je meer afval kwijt. Dit zorgt ervoor dat je de beschikbare ruimte in de container maximaal benut.

Het vullen van een puin container

Bij bouw- en sloopwerkzaamheden komt doorgaans puin vrij. Heb jij binnenkort een klus waarbij dit het geval is, dan raden wij je aan om een puin container te huren. Zo heb je een eenvoudige en goedkope oplossing voor het afvoeren van je puin. Maar, hoe zorg je er nu voor dat je de ruimte in deze container zo maximaal mogelijk benut? Om je te helpen hebben wij de onderstaande tips voor je opgesteld.

 • Begin met het laden van de grootste en zwaarste stukken puin in de container. Dit zorgt voor een stabiele basis en maakt het gemakkelijker om kleinere stukken puin efficiënter te stapelen.

 • Na het plaatsen van de grote stukken, gebruik je kleinere stukken puin om de gaten en lege ruimtes op te vullen. Dit helpt om de beschikbare ruimte optimaal te benutten en voorkomt dat er veel lege ruimte overblijft.

Expertise

Alle informatie op deze pagina is geschreven door Wesley. Met meer dan 14 jaar aan ervaring in de containerverhuurbranche heeft Wesley de nodige kennis en ervaring in huis om jou te voorzien van gedegen advies. De informatie is vervolgens gecontroleerd door Richard van Rijnsbergen. Al ruim 16 jaar houdt Richard zich bezig met het verhuren van containers, wat hem tot een zeer ervaren expert heeft gemaakt op dit vlak.

Laatste update: 26-02-2024

Container huren door héél Nederland

Voor elke afvalsoort een container

Stel: je gaat je huis verbouwen, een andere vloer leggen of er komt een nieuwe badkamer. Dan is het huren van een container een hele slimme keus. Zodra je weet hoe groot je container moet zijn, is het ook heel verstandig te onderzoeken voor welke afvalsoort je er een nodig hebt. Zo voorkom je onnodige kosten, want het is allemaal al duur genoeg. Op de website kun je gemakkelijk zien wat er wel en niet in de containers mag. Ook kun je gebruik maken van onze handige keuzehulp. En mocht je dan toch nog twijfelen: ons deskundige team zit elke werkdag vanaf 8.00 uur klaar!

Voor elke afvalstroom een container

Opslagcontainers bij Praxis-kluscontainer.nl!

Voorjaar betekent opruimen! Dus het kan zomaar zo zijn dat je thuis of binnen je bedrijf bezig bent met ‘de grote schoonmaak’. Of misschien zit je wel midden in een verhuizing? Denk dan eens aan het huren van een opslagcontainer. Ze zijn er in 2 maten (10 en 20 ft) en speciaal gemaakt om je -tijdelijk- van aanvullende opslagruimte te voorzien. En dat lekker dichtbij op eigen terrein. Onze schone, wind- én waterdichte containers worden geleverd met een veiligheidsslot zodat al je waardevolle spullen veilig opgeborgen zijn. Kun jij met een gerust hart verder.

Bekijk ons aanbod
3m3 afvalcontainer huren

Levering in heel Nederland

Bij Praxis-kluscontainer beperken we ons niet tot het leveren in één of enkele regio’s. Bij ons kun je in heel Nederland een container huren. En: vandaag besteld, is vaak de volgende dag al op de stoep! Of het nu om het renoveren van je slaapkamer, het aanleggen van de voortuin of het slopen van een zolder gaat; tot 8 weken kun je (of langer mocht dat nodig zijn), variërend in grootte van 3 m3 tot 40 m3, een container huren. Er zit altijd wel een formaat bij die perfect past bij jouw klus. Check snel welke containers er beschikbaar zijn in je woonplaats en laat het klussen maar beginnen!

Kijk hier voor jouw regio