Praxis Kluscontainer
Hoe wordt een afvalcontainer geplaatst?

Hoe wordt een afvalcontainer geplaatst?

Ga je binnenkort een container huren en ben je benieuwd hoe de (afval)container geplaatst gaat worden? In dit artikel vertellen wij je alles over het plaatsen van een (afval)container. We nemen je stap voor stap mee door het proces, zodat jij precies weet waar je aan toe beHoe wnt.

Advies van onze expert

Wanneer je een container wilt huren kunnen er allerlei vragen in je opkomen. Heb ik wel genoeg ruimte om een container te plaatsen? Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een container? Heeft de vrachtwagen wel genoeg ruimte om de container te plaatsen? Het is heel begrijpelijk dat deze vragen in je opkomen en wij staan graag voor je klaar om deze vragen in alle rust voor je te beantwoorden. Dus, heb je twijfels over het plaatsen van een container? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze experts denken graag met je mee over al deze vraagstukken, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan bij het plaatsen van een container.

Richard van Rijnsbergen – expert containerverhuur

3m³, 4m³, 6m³, 10m³, 10m³ gesloten container plaatsen

Onze 3m³ containers4m³ containers6m³ containers10m³ containers en 10m³ gesloten containers vallen onder de categorie ‘portaalcontainers’ en worden geleverd met een speciale vrachtwagen genaamd een portaalvrachtwagen. Deze vrachtwagen is een van de kleinste in zijn soort.

15m³, 30m³, 40m³ container plaatsen

De 15m³ container30m³ container en 40m³ container staan bekend als afzetcontainers. Omdat deze containers groter zijn dan de “portaalcontainers” en het gewicht in de container zwaarder kan zijn, worden ze met grotere vrachtwagens geleverd.

Plaatsen van een portaal container

Bij het plaatsen van een portaalcontainer wordt de afvalcontainer met behulp van twee armen achter de vrachtwagen uitgeschoven. Dankzij deze methode, waarbij de container achter de vrachtwagen wordt geplaatst, is de kans op schade aan bijvoorbeeld de stoep of tuin minimaal, wat het de veiligste manier van plaatsing maakt.

Als je de container op een specifieke locatie wilt laten plaatsen, moet je ongeveer twee parkeerplaatsen vrijhouden: één voor de container zelf en één om de vrachtwagen in te draaien, vooral als de container op bijvoorbeeld een oprit moet worden geplaatst. Het is belangrijk om rekening te houden met de draaicirkel van de vrachtwagen in dat geval.

Het plaatsen van een container met een portaalvrachtwagen is in de meeste gevallen mogelijk op de exacte plek waar jij dat wilt. Onze chauffeurs hebben veel ervaring en expertise in transport en zullen de containers met de grootst mogelijke zorg plaatsen. Als je twijfelt over de geschikte locatie voor de container, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via . We kunnen samen met jou via Google Maps naar de mogelijkheden kijken.

Plaatsen van een afzetcontainer

Bij het plaatsen van deze afzetcontainers is er natuurlijk meer ruimte vereist om de container te kunnen plaatsen. Heb je twijfels over of je voldoende ruimte hebt voor zo’n grote afzetcontainer? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we kunnen samen met jou op Google Maps kijken naar de mogelijkheden.

Waar moet je rekening mee houden als je een (afval)container laat plaatsen?

Als je een container wilt laten plaatsen zijn er een aantal zaken waarmee je rekening mee moet houden. Wij hebben de belangrijkste hieronder voor je op een rij gezet.

Waar rekening mee te houden

  • Plaats de (afval)container op een stevige ondergrond: particuliere opritten zijn doorgaans niet bestand tegen zware containers. Onze tip is om de (afval)container op de openbare weg te plaatsen, deze zijn vaak steviger en meer bestand tegen het gewicht.

  • Controleer of de container op de openbare weg mag staan: elke gemeente heeft zijn eigen regels als het gaat om het plaatsen van een container op de openbare weg. Controleer de website van je gemeente of neem contact op met je gemeente om deze regels te controleren. In de meeste gevallen (90%) is het plaatsen van een container op de openbare weg geen probleem.

  • Reserveer de gewenste plek: heb je een mooie plek op het oog op de openbare weg? Zorg ervoor dat je deze reserveert, door bijvoorbeeld pionnen te plaatsen. Zo weet je zeker dat de locatie op de gewenste plek geplaatst kan worden.

  • Dek de container af wanneer je deze niet gebruikt: wanneer je een container huurt, doe je dit voor een specifieke afvalsoort. Wanneer je de container niet afdekt, loop je het risico dat anderen afval in je container dumpen. Om dit te voorkomen kun je de container het beste afdekken wanneer je deze niet gebruikt.

Mag je zelf de container verplaatsen, nadat de container is verplaatst?

Je mag de container niet zelf verplaatsen nadat de chauffeur deze heeft geplaatst. Als de container naar een andere locatie wordt verplaatst, loop je het risico dat de chauffeur deze niet meer kan ophalen vanwege obstakels. Denk hierbij aan ruimtegebrek, lantaarnpalen, kabels, riolering en andere obstakels. Moet de container door een bepaalde reden verplaatst worden, neem dan contact met ons op en dan denken we graag met je mee.

Expertise

Alle informatie op deze pagina is geschreven door Wesley. Met meer dan 14 jaar aan ervaring in de containerverhuurbranche heeft Wesley de nodige kennis en ervaring in huis om jou te voorzien van gedegen advies. De informatie is vervolgens gecontroleerd door Richard van Rijnsbergen. Al ruim 16 jaar houdt Richard zich bezig met het verhuren van containers, wat hem tot een zeer ervaren expert heeft gemaakt op dit vlak.

Container huren door héél Nederland

Voor elke afvalsoort een container

Stel: je gaat je huis verbouwen, een andere vloer leggen of er komt een nieuwe badkamer. Dan is het huren van een container een hele slimme keus. Zodra je weet hoe groot je container moet zijn, is het ook heel verstandig te onderzoeken voor welke afvalsoort je er een nodig hebt. Zo voorkom je onnodige kosten, want het is allemaal al duur genoeg. Op de website kun je gemakkelijk zien wat er wel en niet in de containers mag. Ook kun je gebruik maken van onze handige keuzehulp. En mocht je dan toch nog twijfelen: ons deskundige team zit elke werkdag vanaf 8.00 uur klaar!

Voor elke afvalstroom een container

Opslagcontainers bij Praxis-kluscontainer.nl!

Voorjaar betekent opruimen! Dus het kan zomaar zo zijn dat je thuis of binnen je bedrijf bezig bent met ‘de grote schoonmaak’. Of misschien zit je wel midden in een verhuizing? Denk dan eens aan het huren van een opslagcontainer. Ze zijn er in 2 maten (10 en 20 ft) en speciaal gemaakt om je -tijdelijk- van aanvullende opslagruimte te voorzien. En dat lekker dichtbij op eigen terrein. Onze schone, wind- én waterdichte containers worden geleverd met een veiligheidsslot zodat al je waardevolle spullen veilig opgeborgen zijn. Kun jij met een gerust hart verder.

Bekijk ons aanbod
3m3 afvalcontainer huren

Levering in heel Nederland

Bij Praxis-kluscontainer beperken we ons niet tot het leveren in één of enkele regio’s. Bij ons kun je in heel Nederland een container huren. En: vandaag besteld, is vaak de volgende dag al op de stoep! Of het nu om het renoveren van je slaapkamer, het aanleggen van de voortuin of het slopen van een zolder gaat; tot 8 weken kun je (of langer mocht dat nodig zijn), variërend in grootte van 3 m3 tot 40 m3, een container huren. Er zit altijd wel een formaat bij die perfect past bij jouw klus. Check snel welke containers er beschikbaar zijn in je woonplaats en laat het klussen maar beginnen!

Kijk hier voor jouw regio