Praxis Kluscontainer
Welke soorten afval mogen niet in een afvalcontainer

Welke soorten afval mogen niet in een afvalcontainer

Bepaalde soorten afval zijn bestempeld als gevaarlijk en kunnen daarom niet zomaar in reguliere afvalcontainers worden geplaatst. Ga je een container te huren, houd hier dan rekening mee. De gevaarlijke stoffen die in dit afval zitten vereisen een specifieke manier van afvoer en verwerking. Maak daarom onderscheid tussen gevaarlijk en niet-gevaarlijk afval. In deze blog gaan we dieper in op wat nu precies gevaarlijk afval is.

Producten

Advies van onze expert

Voor het afvoeren van bepaalde gevaarlijke afvalstoffen zijn specifieke opslagmethoden nodig. Je moet hierbij denken aan het gebruik van vaten of bakken die veilig dit soort afval kunnen bevatten. Als je gevaarlijk afval hebt dat niet zwaarder weegt dan 50 kilogram, kun je dit naar een gemeentelijk KGA-depot brengen. Echter, bij een hoeveelheid van meer dan 50 kilogram is registratie vereist. Dit doe je door speciale registratieformulieren in te vullen. Bovendien, als je een grote hoeveelheid van dit afval vervoert, dien je je te houden aan de regels van de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen. Het is belangrijk om zorgvuldig om te gaan met deze regels om de veiligheid tijdens het transport en de opslag van gevaarlijke afvalstoffen te waarborgen.

Waarom is er voor gevaarlijk afval een specifieke verwering vereist?

Het bovenstaande afval kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en vereist daarom een speciale verwerking. Om de impact op het milieu te minimaliseren, is het mogelijk om bepaalde soorten gevaarlijk afval te recyclen. Een goed voorbeeld hiervan zijn accu’s, waarvan het recyclen helpt om grondstoffen te besparen. Het gevaarlijke afval dat niet geschikt is voor recycling, wordt verwerkt door het te verbranden in speciale, daarvoor bestemde ovens. Het doel is om zo veel mogelijk te recyclen en zo min mogelijk te verbranden, aangezien verbranding slecht is voor het milieu.

Wat is gevaarlijk afval?

Wat wordt er nou precies bestempeld als ‘gevaarlijk afval’? Het gaat om verschillende producten en afvalsoorten die een risico vormen voor mensen, dieren en milieu. Vandaar dat deze gecategoriseerd worden als ‘gevaarlijk’. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Batterijen

  • Accu’s

  • Oliën

  • Diverse soorten chemisch afval, waaronder oplosmiddelen

  • Asbest

Expertise

Alle informatie op deze pagina is geschreven door Wesley. Met meer dan 14 jaar aan ervaring in de containerverhuurbranche heeft Wesley de nodige kennis en ervaring in huis om jou te voorzien van gedegen advies. De informatie is vervolgens gecontroleerd door Richard van Rijnsbergen. Al ruim 16 jaar houdt Richard zich bezig met het verhuren van containers, wat hem tot een zeer ervaren expert heeft gemaakt op dit vlak.

Laatste update: 26-02-2024

Container huren door héél Nederland

Voor elke afvalsoort een container

Stel: je gaat je huis verbouwen, een andere vloer leggen of er komt een nieuwe badkamer. Dan is het huren van een container een hele slimme keus. Zodra je weet hoe groot je container moet zijn, is het ook heel verstandig te onderzoeken voor welke afvalsoort je er een nodig hebt. Zo voorkom je onnodige kosten, want het is allemaal al duur genoeg. Op de website kun je gemakkelijk zien wat er wel en niet in de containers mag. Ook kun je gebruik maken van onze handige keuzehulp. En mocht je dan toch nog twijfelen: ons deskundige team zit elke werkdag vanaf 8.00 uur klaar!

Voor elke afvalstroom een container

Opslagcontainers bij Praxis-kluscontainer.nl!

Voorjaar betekent opruimen! Dus het kan zomaar zo zijn dat je thuis of binnen je bedrijf bezig bent met ‘de grote schoonmaak’. Of misschien zit je wel midden in een verhuizing? Denk dan eens aan het huren van een opslagcontainer. Ze zijn er in 2 maten (10 en 20 ft) en speciaal gemaakt om je -tijdelijk- van aanvullende opslagruimte te voorzien. En dat lekker dichtbij op eigen terrein. Onze schone, wind- én waterdichte containers worden geleverd met een veiligheidsslot zodat al je waardevolle spullen veilig opgeborgen zijn. Kun jij met een gerust hart verder.

Bekijk ons aanbod
3m3 afvalcontainer huren

Levering in heel Nederland

Bij Praxis-kluscontainer beperken we ons niet tot het leveren in één of enkele regio’s. Bij ons kun je in heel Nederland een container huren. En: vandaag besteld, is vaak de volgende dag al op de stoep! Of het nu om het renoveren van je slaapkamer, het aanleggen van de voortuin of het slopen van een zolder gaat; tot 8 weken kun je (of langer mocht dat nodig zijn), variërend in grootte van 3 m3 tot 40 m3, een container huren. Er zit altijd wel een formaat bij die perfect past bij jouw klus. Check snel welke containers er beschikbaar zijn in je woonplaats en laat het klussen maar beginnen!

Kijk hier voor jouw regio